Politika privatnosti

Opšti uslovi definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranici www.maze-clothing.com (u daljem tekstu „Internet stranica“).

Subjekti opštih uslova

Prodavac robe na sajtu www.maze-clothing.com koja se naručuje i plaća putem bankovnih transakcija ili onlajn je Maze-clothing doo (u daljem tekstu: „Online prodavac“). Kupac robe je posetilac Prodavnice koji odabere barem jedan proizvod, pošalje narudžbinu, pa artikal plati načinom koji odabere prilikom poručivanja.

Proizvodi i cene

Putem Prodavnice kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na Internet stranici, pri čemu proizvodi u svemu odgovaraju pratećim deklaracijama koje su objavljene uz proizvode (u daljem tekstu: „Proizvodi“). Cene na Internet stranici iskazane su sa uračunatim porezom na dodatnu vrednost (PDV-om). Iskazane cene su u srpskim dinarima (RSD).

Naručivanje

Proizvodi se naručuju na Internet stranici i nakon potvrđivanja porudžbine isti su neopozivi (osim u slučajevima i po proceduri predviđenom važećim zakonima). Ukoliko Online prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, o čemu će obavestiti Kupca mejlom (ili telefonom). Potpuna porudžbina se smatra kada je uplata evidentirana i kada Internet prodavac evidentira istu (ukoliko poručujete robu iz inostranstva potpuna uplata i porudžbina je kada uplatite iznos po ceni proizvoda i kurirske službe koja vrši dostavu, i uplatu evidentira Internet prodavac).

Dostava

Naručeni proizvodi od Online prodavca dostavljaju se do ulaza u stambeni objekat kupca. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan da nosi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu.

Roba se dostavlja na području cele Srbije. Dostava se obavlja putem dostavne službe Post Express. Isporuka porudžbine je u roku od 1 do 4 radna dana. Rok dostave može biti i duži od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni, ukoliko je kupac izvršio narudžbinu tokom vikenda ili državnih praznika, ili u slučaju vanrednih situacija.

Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja proizvoda potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju poručenih proizvoda.

Ukoliko kupac naruči robu odbije da primi prilikom isporuke na željenu adresu, Online prodavac ima pravo da traži nadoknadu poštanskih i sopstvenih manipulativnih troškova.

Cenu dostave snosi kupac prilikom isporuke paketa u Srbiji. Cena isporuke za dostavu je naznačena prilikom poslednjeg koraka poručivanja na sajtu onlajn prodavnice, prilikom procesa poručivanja, u vidu iznosa za koji se uvećava cena poručenog artikla sa strane Kupca.

Rok isporuke

Rok dostave za robu kupljenu u internet prodavnici je 1 do 4 radna dana. Rok počinje kada kupac izvrši uplatu i kada internet prodavnica evidentira istu.

Preuzimanje pošiljke od strane kupca

Sve pošiljke sa sajta www.maze-clothing.com isporučuju se u periodu od 8 do 17 časova radnim danima i subotom. Roba se isporučuje Kupcu lično ili osobine koje je Kupac naveo kao primaoca pošiljke. Kupac ili primalac pošiljke mora se nalaziti na adresi koja je u porudžbenici navedena za isporuku robe u periodu od 8 do 17 časova, radnim danima i subotom.

Ukoliko dostavljanje naručene robe bude onemogućeno zbog odsustva kupca ili druge osobe predviđene ovim Uslovima i ukoliko roba bude morala da se vrati u polazišno mesto Kupac će biti dužan da snosi i troškove povraćaja robe. Robu sa vraćaja, Prodavac može dalje prodavati trećim licima, jer se u tom momentu kupoprodaja smatra raskinutom.

Prilikom preuzimanja paketa Kupac u prisustvu kurira ili poštara vizuelno proverava paket. Ukoliko na paketu ima vidnih oštećenja u obliku pocepanih delova ili nagnječenja, Kupac je dužan da zahteva otvaranje paketa u prisustvu službenog lica. Ako se tom prilikom ustanovi da su artikli oštećeni, službenik kurirske službe pravi zapisnik o reklamaciji. U slučaju oštećenja sadržine paketa, kurirska služba nadoknađuje nastale troškove. Svaku pošiljku kurir će pokušati da isporuči 2 puta. U slučaju da i drugi put niste na adresi koju ste ostavili prilikom poručivanja, kurir će pokušati da vas dobije putem telefona koji ste takođe naveli u porudžbenici. Ukoliko i na ovaj način ne uspete da stupite u kontakt sa primaocem, pošiljka se vraća nama. U tom slučaju Kupac će biti dužan da snosi troškove povraćaja robe. Robu sa povraćaja, Prodavac može dalje prodavati trećim licima, jer se u tom momentu kupoprodaja smatra raskinutom.

Cena isporuke

Troškovi dostave za pošiljke iznose od 390 dinara za teritoriju Srbije.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime www.maze-clothing.com internet prodajnog mesta i Maze-clothing doo obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo se samo u skladu sa osnovnim podacima/ korisnicima i podacima o poslovanju i informisanju korisnika sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetnih usluga.

Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing liste koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni koji rade na održavanju internet prodavnica www.maze-clothing.com (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.“

Zaštita poverljivih podataka o transakcijama

Prilikom unošenja podataka o platformu kartice, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platformi kartice nisu dostupni našem sistemu.“

Povraćaj sredstava

Kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda u skladu sa Zakonom Republike Srbije.

Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan da u prisustvu kurira proveri dostavljeni paket. Ukoliko na dostavljenom paketu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje, lom) kupac nije dužan da preuzme paket. Online prodavac će o daljem postupku obavestiti kupca u najkraćem mogućem roku.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Internet prodavnica www.maze-clothing.com tj. Maze-clothing doo  je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun kartice korisnika“.

Odustanak od kupovine

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupca koji se u smislu navedenog zakona smatra potrošačem ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe, odnosno odustanak od kupovine.

Troškove transporta prilikom jednostranog raskida ugovora snosi kupac. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao Obrazac za odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Prilikom povrata robe obavezno je vraćen istu u ispravno i nekorišćenom stanju i u originalnom neoštećenom pakovanju. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost koja nastaje kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da se ustanovi priroda, karakteristike i funkcionalnost.

Ukoliko kupljena roba ne odgovara

Ako kupac nakon probe artikla utvrdi da veličina istog nije odgovarajuća, potrebno je da popuni obrazac koji je dobio kupljeni robu Odustanak od ugovora, ili da kontaktirate onlajn prodavca na broj telefona naznačen u paketu, ili putem pošte navedenog na sajtu Online prodavnice.

Kupac je obavezan da kontaktirate onlajn prodavca istom prenesenom paketu zapisan pod brojem Ref 1 ili broj za praćenje paketa. Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen, odnosno prilikom povrata robe obavezno se vraća isti u ispravnom i nekorišćenom stanju, kao i u originalnom, neoštećenom pakovanju.

Rok za vraćanje artikla je 14 dana od trenutka prijema proizvoda. Transportne troškove snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Obrazac izjave o odustanku od ugovora možete preuzeti ovde OVDE.

Izjava o konverziji u slučaju druge valute

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cene u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražena u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Sva plaćanja će se vršiti u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Iznos za koji će se teretiti vaša kreditna kartica dobija se konverzijom cene u evrima u srpske dinare prema važećem kursu Narodne banke Srbije. Prilikom terećenja vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u vašu lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike u odnosu na originalnu cenu koja je navedena na našoj web stranici.

Politika reklamacije

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovete telefonom na broj +381638545888 ili nam pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon, broj porudžbine) na adresu prodaja@maze-clothing.com i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na navedenim podacima nisu odgovarajući molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovete telefonom na broj +381638545888 ili nam pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon, broj porudžbine) na adresu prodaja@maze-clothing.com i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da stupite na način definisan Pravilnikom o reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet prodavnica koje se nalaze u nastavku.

Robu zajedno sa obrascima „Reklamacioni list“ treba da pošaljete na adresu Maze Clothing DOO (sa naznakom za web shop), Beogradskog bataljon 10, 11 000 Belgrade.

PRAVILNIK O POSTUPKU I NAČINU REŠAVANJA REKLAMACIJA PUTEM SAJTA

Član 1.

Ovim pravilnikom trgovac uređuje način, uslove i postupak rešavanja prigovora (reklamacije) potrošača zbog nesaobraznosti robe putem sajta www.maze-clothing.com i ovlašćenja, obaveze i odgovornosti trgovca u pogledu ostvarivanja prava potrošača na prigovor.

Član 2.

Potrošač, u smislu ovog pravilnika jeste svaki građanin koji putem Interneta na sajtu www.maze-clothing.com izvrši kupovinu.

Član 3.

Zahtev za reklamaciju može se dostaviti poštom na adresu Maze Clothing DOO , Beogradskog bataljona 10, 11000 Beograd, sa naznakom: Za službu reklamacija.

Prilikom podnošenja zahteva za reklamaciju potrošač je dužan da:

 1. Reklamirani artikal dostavi zajedno sa dokazom o kupovini – računom.
 1. Dostavi popunjen reklamacioni list, koji je moguće preuzeti na sledećem linku – REKLAMACIONI LIST
 1. U reklamacionom listu potrebno je navesti razlog za reklamiranje robe i željeni način rešavanja.
 1. Ukoliko kupac ne dostavi šifru dostave, reklamacija se ne razmatra

Član 4.

Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje nadležna komisija. Odgovor na izjavljenu reklamaciju Potrošaču će biti poslat u nakraćem mogućem roku, koji ne može biti duži od 8 dana. Rok za rešavanje reklamacije ne može biti duži od 15 dana, odnosno 30 dana za tehničku robu.

Član 5.

U slučaju osnovanosti prigovora i njegovog prihvatanja od strane trgovca, Potrošač ima pravo po sopstvenom izboru na:

 1. Zamenu kupljenog proizvoda sa nedostatkom za nov, ispravan proizvod ili otklanjanje nedostataka na proizvodu ukoliko je to moguće
 1. Vraćanja uplaćenog iznosa prema priloženom računu, u slučaju kada otklanjanje nesaobraznosti nije moguće. Povrat novca Potrošaču izvršiće se elektronskim putem na tekući račun Potrošača u roku od 15 dana od dana reklamacije.

Član 6.

Maze Clothing DOO u čijem sastavu je internet prodavnica www.maze-clothing.com potvrđuje da je roba koju prodaje u svemu saobrazna sa Deklaracijom kojom je svaki od proizvoda označen.

Član 7.

Reklamacioni postupak potrošač pokreće popunjavanjem Zahteva za reklamaciju koji preuzima u označenom linku u članu br. 3. U obrazac za reklamaciju potrošač obavezno upisuje:

 1. svoje ime i prezime,
 2. adresu, broj mobilnog telefona i e-mail adresu,
 3. oznaku artikla i veličinu (podaci iz računa),
 4. kratak opis reklamirane nesaobraznosti,
 5. zahtev u skladu sa u skladu sa čl.52. Zakona o zaštiti potrošača,
 6. datum prijema robe (datum prelaska rizika na potrošača),
 7. broj računa,
 8. cenu po kojoj je reklamirana roba kupljena,
 9. ugovoreni primereni rok za postupanje po zahtevu potrošača u slučaju opravdane reklamacija, sa kojim se saglasio potrošač,
 10. šifru dostave,
 11. potpis potrošača

Član 8.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu 15.04.2024.